null

null

 

      Ronnefeldt to ceniona marka wysokiej jakości herbaty przeznaczonej dla najlepszych hoteli oraz restauracji na całym świecie. Firma została założona w samym centrum Europy we Frankfurcie nad Menem w 1823 roku przez Johanna Ronnefeldt'a. Ronnefeldt jako ekspert herbaciany specjalizuje się w selekcji, imporcie oraz mieszaniu wyjątkowej jakości liści z najważniejszych światowych regionów uprawy herbaty. 

Oprócz doskonałej herbaty, Ronnefeldt oferuje klientom także wiele innowacyjnych koncepcji, znajdujących uznanie szczególnie w gastronomii. Od samego początku firma kieruje się tą samą niezmienną filozofią: Serwowanie unikalnej jakości herbaty klientom na całym świecie. Kwintesencją pierwszej jakości herbaty jest jej wspaniały aromat i bogaty smak.

 

Etapy produkcji herbat marki Ronnefeldt:

 

Zrywanie

Więdnięcie

Skręcanie

 

Fermentacja

Suszenie

 

Po czym dokonuje się selekcji, ze względu na rodzaj i rozwinięcie liści.

 
 

Pył herbaciany /Dust/ nie spełnia wymagań marki Ronnefeldt i  nie jest wykorzystywany do produkcji herbat.

 

Marka Ronnefeldt przygotowała cztery podstawowe linie produktowe, idealnie odnajdujące się w gastronomii i nie tylko.

          Herbaty sypane

     Tea-Caddy

         LeafCup

  Teavelope

 

A także specjalne linie przeznaczone do sprzedaży detalicznej.

White Collection

 Tea-Couture

     Herbaty sypane